top of page

מבט לעומק האסטרטגיה של ריצ'רד ברנסון - מלוח וגיר לטיסת התיירות הראשונה לחלל

  • תמונת הסופר/ת: ליאור עקירב
    ליאור עקירב
  • 28 באוק׳ 2024
  • זמן קריאה 11 דקות

עודכן: 20 באפר׳

"תובנות על אסטרטגיה עסקית: איך ריצ'רד ברנסון הקים חברת תעופה עם גיר ולוח, והוביל לטיסת התיירות הראשונה לחלל – תנועה שמייצרת תנועה"


המאמר מראה נקודות מבט עמוקות איך מהדבר הכי פרימיטיבי שיש שזה לוח וגיר מגיעים לחדשנות הכי גדולה שאפשר לדמיין לתיירות חלל ובין היתר כיצד ריצ'רד ברנסון, באמצעות חשיבה יצירתית ונכונות לפעול למרות המגבלות, יצר תנועות קטנות שהובילו להזדמנויות עסקיות עצומות, כולל הקמת חברת תעופה ותיירות חלל. הוא ממחיש את הערך שבשבירת מוסכמות ובמציאת פתרונות חדשניים לבעיות קיימות, תוך הדגשת החזון שלו להנגיש טכנולוגיה וחוויות לאנשים פרטיים.


במאמר הזה אני סוקר כמה חברות שונות של ריצארד ברנסון, ולכאורה עושה סלט מכולם. בסופו של דבר לכל חברת בת יש חזון, יש ייעוד, יש ערכים, יש מטרות ויש יעדים אסטרטגיים. במקרה הזה אני נוגע בכל חברה קצת בהתחלה אני אספר את הסיפור איך הכל נולד ולאט לאט נכנס לחברות הבת וחברות "הבת של הבת" האחרות שלו כדי ללמוד איך איש חזון מתנהל


ריצארד ברנסון  וירג'ין אטלנטיק
ריצארד ברנסון : סיפור ההקמה של וירג'ין אטלנטיק איור בעזרת AI

1. הרקע:


ריצ'רד ברנסון, יזם צעיר ושאפתן, התחיל את דרכו בעולם העסקים כאשר הוא כדיסלקט נשר מהלימודים והבין שהצעירים רוצים להביע מחאה בדרכם, הוא יצר את העיתון הראשון לסטודנטים שממנו מתחיל מסע של לעשות את הבלתי אפשרי, מתלמיד כושל למקור הידע וההשראה דרך העיתון שנמכר בכמאה אלף עותקים. עד שבשנות ה-70 עם הקמת Virgin Records, חברת תקליטים שהצליחה להוביל אותו לראש רשימות ההצלחה. למרות שהשיג הצלחה משמעותית בתחום המוזיקה, ברנסון היה תמיד מחפש אתגר חדש. הוא לא היה מהסוג שנשאר במצב נוח – כל הזדמנות הייתה מבחינתו פתח להרפתקה חדשה.

באחת הפעמים ברנסון רצה לעשות טיול בקריביים עם חברתו דאז ולא היה לו כסף, הוא נתקל במודעה שמציעה איים פרטיים למכירה. ברנסון, שהיה ידוע בזכות הסקרנות והאהבה שלו להרפתקאות, לא יכול היה לעמוד בפיתוי – לא רק בגלל האי עצמו, אלא בגלל ההזדמנות לעשות טיול במסוק פרטי שיביא אותו לראות את האי, למרות שהיה רחוק מלהיות בעל אמצעים באותה התקופה. כשזרקו אותו ולא היה לו כסף לטוס בחזרה, הוא חכר מטוס ומכר כרטיסי טיסה עם גיר ולוח שרשם עליו חברת התעופה וירג'ין - טיסה לפורטו ריקו 39 דולר בלבד.


הרעיון של לקנות אי פרטי היה אמנם מרתק, אבל האמת הפשוטה היא שברנסון לא היה יכול להרשות לעצמו את המחיר העצום של 6 מיליון דולר שנדרש לרכישת האי נקר איילנד. במקום לוותר, הוא התחיל לנהל משא ומתן, למרות שהיה "תפרן" כמעט לחלוטין. הסיפור הזה לא נועד להיות מהלך עסקי גדול, אלא יותר פינוק אישי, אך כמו הרבה יוזמות בחייו של ברנסון, התנועה החלה לייצר תנועה.


2. הקשיים:


ברנסון נכנס לתהליך המורכב הזה עם מעט מאוד כסף, שנגמר לו הכסף הפנוי מחברת התקליטים, אך עם הרבה נחישות. האי המדהים, שמשך את תשומת ליבו, היה פשוט מחוץ להישג ידו. למרות זאת, ברנסון לא ויתר. הוא התחיל לנהל משא ומתן קשוח שנמשך שנתיים תמימות. כל פעם מחדש הוא הגיש הצעה נמוכה בהרבה מהשווי המבוקש, כשהוא יודע שהמשאבים שלו מוגבלים.

ברגע מסוים, המתווך אפילו נטש את ברנסון וחברתו על האי לאחר שהבין שאין להם את הכסף הדרוש. אבל גם זה לא עצר את היזם הצעיר. הוא המשיך במשא ומתן ולבסוף הצליח לרכוש את האי תמורת 180,000 דולר בלבד, סכום זעום יחסית למחיר המקורי.


3. ניצול ההזדמנות:


לאחר שקנה את האי, ברנסון התחיל לעבוד על פיתוחו והפיכתו למקום יוקרתי לאירוח. האי נקר איילנד הפך למקום שבו נפגשים אנשי עסקים, ידוענים, ומובילי דעה מכל העולם. ברנסון ראה באי לא רק נכס אישי יוקרתי, אלא גם הזדמנות עסקית ליצירת קשרים ולבניית מוניטין בינלאומי.

אולם, עם הזמן, הוא הבין שיש בעיה רצינית בתחום התעופה. במהלך הנסיעות שלו לאי ובחזרה, הוא חווה שוב ושוב שירות גרוע, ביטולי טיסות ועיכובים, ושירות לקוחות מאכזב בחברות התעופה השונות. החוויה הזו, שיכולה הייתה להיות מטרד למישהו אחר, הפכה עבור ברנסון להזדמנות.

הוא הבין ששוק התעופה זקוק לשינוי, ממש כפי שהאי שלו זקוק לשיפוץ. הוא התחיל לפעול באופן מיידי, וכמו תמיד, מצא דרך יצירתית להתחיל בקטן: הוא חכר מטוס ראשון ומכר כרטיסים בטיסה עם גיר ולוח שבו רשם את לוח הזמנים ומחירי הכרטיסים. כך, בעצם הוא יצר את Virgin Atlantic – חברת תעופה שהציעה חוויית לקוח חדשה ויוקרתית, עם דגש על שירות יוצא דופן.

נקודת המפנה בדרך להגשמת החלום:

בפברואר 2008 החלה "וירג'ין גלקטיק" למכור כרטיסי טיסה לחלל תמורת 200 אלף דולר, תמורת שהייה של מספר דקות בחלל. ב-11 ביולי 2021, ריצ'רד ברנסון עצמו טס בטיסת החלל הראשונה של וירג'ין גלקטיק, מה שהוכיח שהחזון אכן מתגשם. הטיסה הזו סימנה את תחילת תעשיית תיירות החלל המסחרית ושברה עוד מחסום בדרך להפיכת החלום למציאות.


ריצארד ברנסון חלומות
איור שמשקף הגשמת חלומות (בין היתר ברנסון הסתכן לא פעם עם כדורים פורחים)

4. מסקנות מההצלחה הזאת:


ההצלחה של ריצ'רד ברנסון לא נבעה מתכנון מדויק של כל צעד וצעד. למעשה, רבים מהמהלכים שלו היו תוצאה של תנועה אחת שהובילה לאחרת, וכך נוצרו הזדמנויות חדשות לאורך הדרך. הנה כמה מסקנות חשובות מהסיפור של ברנסון:

  • תנועה מייצרת תנועה: ברנסון לא תכנן להקים חברת תעופה כשהוא קנה את האי, אך ההזדמנויות שנפתחו בעקבות הרכישה הובילו אותו לתחום חדש לגמרי. התנועה הראשונה (ביקור באי) פתחה דלתות להזדמנויות נוספות (הקמת Virgin Atlantic).

  • לנצל חוויות שליליות: במקום להתלונן על חוויות רעות עם חברות התעופה, ברנסון ניצל אותן כהזדמנות עסקית. כל קושי יכול להיות פתח לפתרון חדשני.

  • התחלה קטנה יכולה להוביל לגדולה: כמו שהתחיל עם רכישת האי במעט מאוד כסף, ברנסון התחיל את חברת התעופה שלו עם מטוס חכור וכמה כרטיסים. אבל עם הזמן, הפרויקט התפתח לאחת מחברות התעופה המובילות בעולם.

  • חשיבה יצירתית היא המפתח: ברנסון לא הלך על הדרך הקונבנציונלית, אלא חיפש כל הזמן דרכים חדשות ויצירתיות לשפר ולחדש – הן בתחום התעופה והן בפיתוח האי שלו.


ולראייה נראה את משפט החזון של החברות רק כדי להבין את הגודל של איש חזון.


לפני כן רק נעשה איזה דיוק קטן..


ההבדל בין חזון לייעוד טמון במיקוד ובעיתוי שלהם:

  1. חזון – מתאר את השאיפה ארוכת הטווח של החברה ואת התמונה העתידית שהיא רוצה להשיג. החזון עונה על השאלה "לאן אנחנו רוצים להגיע בסוף ?" ומכוון לאופן שבו החברה רואה את השפעתה בעולם. זהו מעין יעד שאפתני ולא בר-השגה בטווח הקרוב, שמספק כיוון והשראה לפעילות החברה. לדוגמה, החזון של וירג'ין גלקטיק "להיות קו התעופה לחלל עבור כדור הארץ" מגדיר את הכיוון אליו הם שואפים להגיע בטווח הארוך.

  2. ייעוד – מתאר את הסיבה המרכזית לקיום החברה ואת התרומה שלה ללקוחות ולעולם בהווה. הייעוד עונה על השאלה "למה אנחנו קיימים ומה התפקיד שלנו?" ומכוון למה שהחברה עושה כיום עבור הלקוחות או השוק. הייעוד יוצר בסיס ברור לפעילות, מעודד את העובדים ומתקשר ערכים שבאים לידי ביטוי בכל יום. לדוגמה, הייעוד של וירג'ין אטלנטיק הוא "להציע חוויית טיסה מעולה עם דגש על שירות לקוחות ייחודי וקיימות," מה שמבהיר את המחויבות שלה כלפי לקוחותיה.

בקיצור:

  • חזון – שאיפה עתידית; נקודת היעד או ה"מה" בגדול

  • ייעוד – מטרה עכשווית; הסיבה שבשבילה החברה קיימת כיום - אמצעי להשגת החזון, או ה"איך" בגדול

5. החזון של וירג'ין - צעד קטן למחוזות דמיוניים


איור בעזרת AI של וירג'ין גלקטיק - החזון מתגשם צעד אחרי צעד
איור בעזרת AI של וירג'ין גלקטיק - החזון מתגשם צעד אחרי צעד

כדי להבין את התוצאה של המהלכים הקודמים, בואו נראה את משפט החזון של כל אחת מהחברות שנוצרו שנבין את גודל האירוע ממצב של מכירה עם לוח וגיר של טיסה שהוא עשה, אז משפט החזון של חברה שהיא דור שלישי שהתפתח : "To be the spaceline for Earth" (להיות קו התעופה לחלל עבור כדור הארץ) החזון של וירג'ין גלקטיק נולד מתוך חלומו של ריצ'רד ברנסון לקחת את גבולות היזמות והחדשנות לגבהים תרתי משמע – לחלל. ברנסון, עשה דברים משוגעים כמו לטוס בכדור פורח ולחצות את האוקינוס הוא תמיד שאף לשבור מוסכמות, ולהביא חדשנות לתחומים שונים, ראה בחלל הזדמנות עצומה להנגיש את החוויה של חקר החלל לאנשים פרטיים.


ואיך הכל מתחבר ?

החזון של חברת Virgin Group החזון של Virgin Group, חברת האם שהקים ריצ'רד ברנסון, הוא "לשפר את העולם באמצעות חדשנות, יזמות ושבירת מוסכמות." ברנסון שואף להוביל עסקים שמציעים ערך משמעותי, מעורבים חברתית, ובעלי השפעה חיובית על הסביבה והקהילה.


החזון של Virgin Records Virgin Records, שהוקמה כחברת תקליטים, התבססה על החזון של "הענקת במה לאמנים חדשניים ופורצי דרך, תוך חיבור בין מוזיקה לקהל רחב ומגוון." החברה שואפת לספק לאמנים יצירתיים וייחודיים את האפשרות לצמוח ולהשפיע, עם גישה שונה ומרעננת לעומת התעשייה המסורתית.


החזון של Virgin Atlantic Virgin Atlantic, חברת התעופה שבבעלות Virgin Group, נושאת את החזון של "לשנות את חוויית הטיסה על ידי שירות יוצא דופן, חדשנות מתמדת וגישה מהנה ואנושית." החברה שואפת להוביל את תחום התעופה באמצעות שבירת מוסכמות ושיפור מתמיד של חוויית הלקוח, כולל דגש על קיימות ושירות לקוחות אישי.


החזון של Virgin Galactic Virgin Galactic, חברת החלל מבית Virgin, מקדמת חזון שאפתני: "To be the spaceline for Earth" (להיות קו התעופה לחלל עבור כדור הארץ). החזון של החברה הוא להפוך את חקר החלל לנגיש לכל אחד ולהוביל את תיירות החלל המסחרית. ברנסון והחברה שואפים לאפשר חוויות בלתי רגילות של שהייה בחלל, מתוך מטרה להנגיש את ההזדמנות הזו לכל מי שמעוניין ויכול.

שימו לב איך חזון של כל חברת בת עוזר להגשים את החזון הגדול של החברה


6. הייעוד של חברת וי'רג'ין

בעצם החזון הוא המה בגדול והייעוד הוא האיך לעשות את זה בגדול. זאת אומרת הייעוד מתחיל במילה שמראה על דרך או צורה להגשים את הייעוד...

הייעוד של Virgin Group הוא "להפוך את העולם למקום טוב יותר באמצעות יזמות, חדשנות, ואחריות חברתית." החברה שואפת ליצור השפעה חיובית בתחומים שונים, על ידי מתן ערך ייחודי ללקוחות תוך שמירה על ערכים של קיימות ותרומה לקהילה.

הייעוד של Virgin Records הוא "לתמוך באמנים פורצי דרך ולספק להם את הבמה והמשאבים הדרושים ליצירת אמנות ייחודית ונועזת." החברה מבקשת לשנות את פני המוזיקה על ידי טיפוח כישרונות יצירתיים והבאתם לקהל רחב, תוך שמירה על חדשנות ורעננות בתחום המוזיקה.

הייעוד של Virgin Atlantic הוא "להציע חוויית טיסה מעולה, שמתחברת לצרכים האישיים של הנוסעים, עם דגש על שירות לקוחות ייחודי וקיימות." החברה שואפת לשפר את חוויית הנסיעה בתעופה ולספק שירותים יוקרתיים במחיר נגיש, לצד עמידה בערכי איכות, קיימות וחדשנות.


הייעוד של Virgin Galactic הוא "להנגיש את חוויית החלל לאנשים פרטיים ולהוביל את תחום תיירות החלל המסחרית." החברה מחויבת לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות ולאפשר לאנשים לחוות שהות בחלל, לראות את כדור הארץ מחוץ לאטמוספירה ולהיות חלק מהחזון של חקר החלל לעתיד.

שימו לב איך ייעוד של כל חברת בת עוזר להגשים את הייעוד הגדול של החברה ואלה אמצעים להגשים את החזון.


ניקח רק דוגמא לחברה אחת...ונראה איך זה יורד לרמת הערכים שהארגון יתנהל בפנים לא כלפי חוץ.

7. הערכים הפנים ארגוניים וירג'ין אטלנטיק

הערכים הפנים ארגוניים שנוצרו בזכות הגדרת חזון וייעוד חזקים שמחוברים לאופי של ברנסון:



יצירתיות וחדשנות מתמדת

ברנסון תמיד מקדם חשיבה מחוץ לקופסה, מעודד את העובדים לשתף רעיונות חדשים, לנסות דברים שונים ולא לחשוש מכישלון. זהו ערך שמחזק תחושת חופש יצירתי ומניע יוזמות פורצות דרך.


הנאה בעבודה

ברנסון מאמין ביצירת סביבת עבודה חיובית ומהנה, שמחברת בין העובדים לארגון ומאפשרת להם לבטא את עצמם. ערך זה מחזק את המחויבות והחיבור של העובדים לחברה.


שירות לקוחות יוצא דופן

ברנסון והארגונים שבבעלותו מציבים את הלקוח במרכז, תוך דגש על חוויית לקוח חיובית ומיטבית בכל מפגש עם המותג. גישה זו מחייבת את העובדים להיות שירותיים ובעלי תשומת לב לפרטים.


מחויבות לאיכות

הארגון שואף לסטנדרטים גבוהים בכל תחום, מהשירות ועד לתוצרים. ערך זה יוצר גאווה מקצועית ודוחף את העובדים להקפיד על הפרטים ולהיות מחויבים למצוינות.


שבירת מוסכמות

ברנסון מעודד את צוותיו לחשוב על דרכים יצירתיות לשבור מסגרות ולערער על המוסכמות הקיימות. ערך זה מחזק את היכולת לחדש ולקדם פתרונות לא קונבנציונליים.


גמישות ושיתוף פעולה

הארגונים של ברנסון מאופיינים בגמישות וביכולת התאמה לשינויים מהירים בשוק. זהו ערך שמאפשר לעובדים לשתף פעולה ולעבוד בצוותים חוצי מחלקות ומיומנויות.


מחויבות לסביבה ולקיימות

ברנסון מדגיש את החשיבות של אחריות סביבתית, ומטמיע ערך זה כנדבך בסיסי בתרבות הפנים-ארגונית, מה שמחזק את תחושת האחריות של העובדים כלפי השפעתם החברתית והסביבתית.


נדבר על הערכים החוץ ארגוניים של וירגין אטלנטיק שנראה איך הם ממשים את החזון.


8. ערכים חוץ ארגוניים של חברת וירג'ין אטלנטיק


אם קודם היינו בחזון ובערכים, בואו נראה את הערכים החוץ ארגוניים של חברת Virgin Atlantic, משקפים את הגישה היזמית והייחודית של החברה ואת החזון של ברנסון עצמו. הנה הערכים המרכזיים החוץ ארגוניים שמנחים את חברת התעופה:

שירות לקוחות יוצא דופן:

אחד הערכים הבולטים של Virgin Atlantic הוא המיקוד בחוויית הלקוח. החברה שמה דגש על יצירת חוויות טיסה ייחודיות ומרגשות, מתוך מטרה לגרום לכל לקוח להרגיש מיוחד. בין אם מדובר במושבים המפוארים במחלקת עסקים, שירות אישי מעולה, או פרטים קטנים שמוסיפים נוחות והנאה – חוויית הלקוח נמצאת בראש סדר העדיפויות.

חדשנות וחשיבה יצירתית:

מאז הקמתה, Virgin Atlantic מתגאה בחדשנות מתמדת ובחיפוש אחר פתרונות יצירתיים. ברנסון תמיד שאף לשנות את חוקי המשחק, וחברת התעופה שלו עשתה בדיוק זאת על ידי הצגת מוצרים ושירותים שלא נראו בעבר בעולם התעופה המסחרית. החברה הייתה בין הראשונות להציע מיטות שטוחות במחלקת עסקים ולשדרג את חוויית הטיסה לרמה אחרת לגמרי.

שבירת מוסכמות:

ברנסון וחברת Virgin Atlantic דגלו בגישה של "לחשוב אחרת" ולשבור את המוסכמות המקובלות בתעשייה. החל מהרגע הראשון, החברה ניסתה להציע משהו שונה מהשירותים המסורתיים של חברות תעופה גדולות. ההתחייבות הזו לחדשנות ולגישה לא קונבנציונלית היא מה שהפכה את Virgin Atlantic לחברה שמושכת תשומת לב וממשיכה להוביל בתחומה.

מחויבות לאיכות:

Virgin Atlantic מאמינה בהשקעה בפרטים הקטנים, תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים בכל תחום – מהשירות ללקוח ועד לאיכות המזון והניקיון במטוסים. המחויבות לאיכות היא ערך ליבה שמבטיח שהנוסעים יקבלו את המיטב, בין אם מדובר בטיסה קצרה או ארוכה


קיימות ואחריות סביבתית:

Virgin Atlantic חרתה על דגלה את המחויבות לקיימות ולהפחתת השפעתה הסביבתית. החברה שמה לה למטרה לצמצם את פליטות הפחמן ולשפר את היעילות האנרגטית של מטוסיה, מתוך הבנה שהעתיד של תעשיית התעופה חייב להיות ירוק יותר


חיבור אישי וערכי הומור:

אחד המאפיינים שמייחדים את המותג Virgin Atlantic הוא הגישה הלא-פורמלית וההומוריסטית של החברה. ברנסון מאמין שאפשר להיות מקצועיים ולספק שירות מעולה תוך שמירה על אווירה מהנה וקלילה. החיבור האישי, היחס הלא פורמלי והתחושה של כיף ומקוריות הם חלק בלתי נפרד מה-DNA של החברה.


שאיפה ליזמות והתרחבות גלובלית:

הערך של "תנועה מייצרת תנועה" ממשיך ללוות את חברת התעופה גם היום. השאיפה היזמית של Virgin Atlantic מתבטאת לא רק בשיפור מתמיד של השירותים הקיימים, אלא גם בחיפוש אחר הזדמנויות חדשות והתרחבות לתחומים נוספים, כולל התעופה לחלל עם Virgin Galactic.


נגישות:

בעוד Virgin Atlantic מתמקדת בחוויית לקוח יוקרתית, היא מנסה לשמור על איזון בין איכות למחיר. החברה מציעה שירות יוקרתי לצד גישה שמדברת לכלל הנוסעים, מתוך מטרה להפוך את הטיסה לנגישה ונעימה לכולם, לא רק לאליטות.

לסיכום, הערכים של Virgin Atlantic משקפים את החזון של ריצ'רד ברנסון להציע חוויית טיסה אחרת – מלאת חדשנות, נוחות והומור, תוך הקפדה על איכות ושבירת מוסכמות, וכל זאת עם דגש על שירות מעולה ואחריות סביבתית.



בסוף כל הערכים, הייעוד והחזון גורמים לחברה הזאת להיות פורצת דרך.


9. מספר דברים שאפשר להכניס לעסק שלכם:

1. התחילו לזוז, גם אם זה בצעדים קטנים: ייתכן שתנועה קטנה אחת, כמו ביקור במטרה לקנות את האי עבור ברנסון, עצם התנועה תוביל לתנועות נוספות ולפתיחת דלתות חדשות. הרבה אנשים רצים לתוכניות עסקיות גדולות שמאוד קשה לממש אותם, חזון גדול אפשר לממש תוכניות גדולות עם חזון קטן לא.

2. תלמדו מהבעיות שלכם: אם יש חוויה שלילית בעסק שלכם, נסו להבין איך אתם יכולים להפוך אותה להזדמנות לחדש ולפתור בעיות עבור הלקוחות שלכם, ככה שבסופו של דבר, יעזרו לכם לממש את החזון שלכם ולהיות טובים יותר.

3. תמיד היו פתוחים להזדמנויות: תנועות שאתם עושים בתחום אחד יכולות להוביל להזדמנויות בתחומים אחרים לגמרי, כמו שקניית האי הובילה את ברנסון להקמת חברת תעופה. לפעמים אנחנו אומרים לא בלי להקשיב ואז אנחנו לא פתוחים כי רבים מאיתנו רוצים לשמור על פוקוס. לשים לב מתי אנחנו כבר לא קשובים בכלל ולהיות ערים לזה.

4. אל תתנו למגבלות לעצור אתכם: כשאין לכם את כל המשאבים, השתמשו ביצירתיות כדי למצוא פתרונות חדשים. ברנסון ניצל קושי כלכלי כדי לנהל משא ומתן ולקנות את האי במחיר מצוין. איך אומר ד"ר סוס אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים, אם לא הולכים אחורה!

5. כשאתם מתחילים תנועה, תנו לה להמשיך לזרום: התחילו בפרויקט קטן ותנו לו להוביל אתכם להחלטות חדשות. כל תנועה קטנה יכולה לצמוח לתנועה גדולה יותר כל עוד אתם פתוחים ויצירתיים. פשוט תעשו התקדמות כל יום לעבר החזון שלכם ולעבר המטרות.


6. חזון חזק מושך קדימה: הגדרת חזון תעזור לכם לפעול בהתאם למקום שאתם שואפים אליו למרות שהוא רחוק שנות אור מהמקום שאתם נמצאים בו ברנסון מלוח וגיר יצא לטיסת תיירות לחלל.חזון עוזר להתגבר על משברים ועוזר לנצח כל קושי. 7. ערכים פנים ארגוניים: ערכים פנים ארגוניים יאפשרו קווים להתקדם בעסק שלכם ויעזרו לכם לשמור על הדברים שחשובים שאתם מתקדמים ככה שלא תצטערו על דברים שנוגדים את מה שאתם מאמינים. 8. ערכים חוץ ארגוניים: יגדירו את המהות של השירותים שלכם, את היחס ללקוחות, ואת שביעות רצונם של האנשים שאתם עובדים איתם.



טיפים לעסקים, להכניס לעסק
איור בעזרת AI טיפים שיעזרו לכם כבעלי עסקים

סיכום:

הסיפור של ריצ'רד ברנסון מדגים את הכוח של תנועה שמייצרת תנועה. לפעמים ההזדמנויות הגדולות מגיעות מתוך תנועות קטנות ולא מתוכננות, וחשוב להיות מוכנים להסתגל, לחשוב ביצירתיות, ולזהות את הרגע הנכון לפעול.


רשמו לי בתגובה מה למדתם מברנסון היום? 



ריצ'רד ברנסון | אסטרטגיה עסקית | סיפור השראה | תיירות חלל | תנועה מייצרת תנועה | וירג'ין אטלנטיק | חדשנות בעסקים | שבירת מוסכמות | יזמות חכמה | פיתוח עסקי | חשיבה יצירתית | הזדמנויות עסקיות | טיסות מסחריות לחלל | וירג'ין גלקטיק | חוויית לקוח | שירות לקוחות

1 Comment


Guest
Oct 28, 2024

תודה רבה היה מעניין לקרוא.

Like

נעים להכיר

ליאור עקירב הוא מומחה לייעוץ אסטרטגי, מפתח שיטת הצמיחה הפיזיקלית. במהלך הקריירה שלו, ליאור ליווה והוביל מובילי דעת קהל, מנהלים ובעלי עסקים פרטיים לצמיחה ולהצלחה. בוגר שני תארים בפיזיקה מהטכניון ויועץ אסטרטגי מוסמך, הוא מחזיק בידע רב בתחומים טכנולוגיים ובינה מלאכותית (AI), תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות בתהליכים העסקיים.
 

במהלך יותר מ-6 שנים של פעילות, ליאור הקים מחלקות עסקיות והוביל ליווי אסטרטגי למאות בעלי עסקים מכל התחומים. לאחר שנפגש עם אלפי בעלי עסקים, הוא הבין שבעלי עסקים נוטים להתייאש לאחר ניסיונות אינספור להשתתף בוובינרים, לקנות קורסים, ולשכור יועצים – אך חסר להם את המגע האישי וההתאמה המדויקת לצרכיהם.
 

הגישה של ליאור מבוססת על הקשבה, יחס אישי והתאמה מדויקת לצרכים של הלקוח, בשילוב עם הידע הרב שלו בתחומים שונים. ליאור מוביל את הלקוחות להיות מהמובילים בנישה שלהם ולייצר צמיחה עסקית גדולה.

איך מתקדמים מכאן ?

  1. השארת פרטים – זה השלב הראשון בו תשאיר את הפרטים שלך כדי שנוכל להתחיל בתהליך.

  2. שיחה טלפונית קצרה – נקיים שיחה קצרה כדי להבין אם יש לנו את הפתרון המתאים עבורך.

  3. החלטה על המשך – אם לא נמצא פתרון מתאים, נפרד בשלב הזה בצורה חברית.

  4. בדיקת התאמה לצמיחה – אם נזהה פוטנציאל, נמשיך לתהליך בדיקת התאמה לצמיחה בהתחייבות, בהתאם למצב העסק והשוק שלך

תאם עכשיו שיחת אבחון ראשונית (ללא עלות)

חשוב מאוד: כבר בשיחה תצא עם ערך עסקי ששווה לך כסף!

תודה רבה שנרשמת ניצור איתך קשר בהקדם

לוגו ייעוץ אסטרטגי לפי שיטת הצמיחה הפיזיקלית
עקירב ייעוץ אסטרטגי, ליאור עקירב, Lior.akirav@gmail.com,  
נייד: 054-4655937
ייעוץ אסטרטגי לעסקים | ייעוץ אסטרטגי שיווקי | אסטרטגיה שיווקית | ייעוץ שיווקי | אסטרטגיה עסקית | אימון עסקי | מאמן עסקי |אסטרטגיה שיווקית | צמיחה עסקית |
bottom of page