top of page
  • תמונת הסופר/תליאור עקירב

מחיקת איזכורים שליליים בגוגל

מהו מיתוג אישי באינטרנט ומהן השפעותיו


גוגל היא כנראה המנוע ששולט באינטרנט כולו או לפחות בחיפוש בו, כשהדבר די דומה כמעט. הדבר מביא לכך שמי שמעוניין לדעת עליכם משהו יכול פשוט להקליד את שמכם במנוע החיפוש ולהעלות בחכתו מידע מכל סוג כמעט. הצורה שבה יופיע השם שלכם בחיפושי גוגל היא הבסיס למושג שנקרא מיתוג אישי. כל מידע שקיים עליכם ברשת "יצוף" אל המחפש, ואם המיתוג האישי שלכם "לא בשמיים" הרי שהוא יגלה אודותיכם אזכורים שליליים שייצרו אצלו רושם שלא הייתם רוצים. מיד תשאלו את עצמכם איך מוחקים איזכורים שליליים, מאחר וכל אזכור שלילי לגביכם, בין אם הוא אמת ובין אם הוא מוטעה או שקרי, הוא חלק מהמיתוג האישי שלכם. האדם הופך להיות מותג, כשהוא מנסה לשווק את עצמו למקום עבודה או לכל מטרה אחרת.


איך מוחקים אזכורים שליליים באינטרנט


כשהמיתוג האישי נפגע, כולם שואלים את עצמם איך מוחקים אזכורים שליליים, בכדי להעלות את המיתוג האישי על דרך המלך. מאחר ואנו עוסקים בעולם הווירטואלי הרי שכל הפעולות תהיינה אל מול רשת האינטרנט ולעתים גם בעזרת אנשי מקצוע שיודעים איך מוחקים איזכורים שליליים. האפשרות הראשונה היא לפנות לבעל אתר, לבקש להסיר ממנו חומר מזיק עליכם ולחכות עד שתוצאות החיפוש לא תראינה יותר את האיזכורים השליליים הנ"ל. ואם הוא לא מסכים, אז איך מוחקים איזכורים שליליים במצב שכזה?, פשוט מעלים כמה שיותר אזכורים חיוביים בעזרת פוסט, מאמרים מקצועיים, בלוג, ותכנים שונים שיידחקו את השליליים. יש כאלו שאין להם שום נגיעה למחשב והם פונים לאיש מקצוע בכדי שייתן תשובה משביעת רצון לשאלה הקשה של איך מוחקים איזכורים שליליים. אדם זה יידע לנהל קמפיין כתוב במנועי החיפוש בכדי לשפר ולשנות את מצבכם.


איך מתחילים לטפל באיזכור שלילי ?


לפני שמתחילים חשוב מאוד לקבל החלטה מה עושים והאם כדאי בכלל לעשות. אני יכול לספר שיש מקרים בהם ניתן להסיר איזכורים שלילים ויש מקרים שבהם מקבלים החלטה לדחוק את התוצאות למטה. כמובן הכל תלוי באיש המקצוע שמטפל בזה ויחד עם חשיבה של מה בעל האיזכור מוכן לעשות יש מקרים שאפשר לעשות מהלך ולפתור את זה. הכנתי רשימה כללית של איך להתמודד עם איזכורים:


1. להכין רשימה של כל האיזכורים שצריך לטפל בהם.

2. להכין רשימה של כל הנכסים האינטרנטים והדברים שדרכם אפשר להעלות תוצאות חיוביות

3. לברר מי האנשים שכתבו את הכתבות ?

4. להכין רשימת מהלכים שדרכם אפשר לייצר עוד תוצאות חיוביות ולהוריד תוצאות שליליות.

5. להכין פניות ישירות לאנשים כמובן באופן מקצועי ורגיש תוך זיהוי דמויות המפתח שנמצאות שם על מנת להבין האם יש עם מי לדבר או לא.

6. לבחון מקורות יח"צ נוספים שיכולים לתפוס מקומות משמעותיים ?

7. למצות את כל מקורות התנועה והרשתות על מנת ליצור דברים אחרים חיובים.


זה המקום לצטט משפט מאוד חכם ומעניין ששמעתי (בשיחה משותפת עם טל ליפשין)

"חזק את חוזקותייך, וחולשותייך יתחלשו בהתאם".


בהצלחה!



0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page